آخرین اخبار
کد مطلب: 78845
نظر چهار تن از مراجع تقليد درباره ثبت نام دريافت يارانه نقدي
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 876

به گزارش سلام لردگان به نقل از ابنا، حضرات آيات سبحاني، مکارم شيرازي، علوي گرگاني و نوري همداني در پاسخ به سئوال تعدادي از مقلدان مبني بر اينکه آيا دريافت يارانه نقدي براي کساني که داراي تمکن مالي بوده و نيازمند به استفاده از مبلغ آن نيستند، جايز است يا خير، نظر خود را اعلام کردند.


آيت الله العظمي سبحاني در خصوص ثبت نام مردم در مرحله دوم طرح هدفمندي يارانه‌ها تاکيد کردند: کساني که درآمد لازم دارند گرفتن يارانه جايز نيست.

ايشان افزودند: اصولاً وجوه يارانه بيت المال است و بيت المال مال کساني است که استحقاق آن را داشته باشند.

مرجع تقليد شيعيان گفتند: فقرا و کساني که درآمدشان کم است مسلماً براي آنها گرفتن يارانه حلال است و اما کساني که به مقدار شأن خود درآمد دارند مسلماً شرايط دريافت يارانه را ندارند و گرفتن يارانه براي اينها جايز نيست.

آيت‌الله سبحاني افزودند: من فکر مي کنم بيش از نيمي از مردم (غير از طبقه کارگر در روستاها) به اندازه اي که شأن آنها است تمکن دارند و به يارانه نياز ندارند، لذا بايد احتياط کنند و به مقداري که لازم است بگيرند و آنهايي که لازم نيست به ديگران واگذار کنند.

آيت‌الله مکارم شيرازي: بي‌نيازان براي دريافت يارانه اقدام نکنند

آيت‌الله العظمي مکارم شيرازي در پاسخ به سئوال جمعي از مقلدان در خصوص دريافت يارانه نظر خود را اعلام کرد که متن کامل آن بدين شرح است:

با اهداء سلام و تحيت
باتوجه به اينکه بيت المال در شرايط کنوني در اختيار دولت اسلامي است و بايد مطابق آنچه صلاح و مصلحت کشور مي بيند صرف کند، بنابراين هرگاه وجوهي را پس از مشورت با مشاورين آگاه و صاحب نظر تخصيص به قشر خاص بدهند، ديگر اقشار نمي‌توانند از آن استفاده کنند و اين که بعضي مي‌گويند اموال بيت المال مربوط به همه اقشار است و امير مؤمنان علي(ع) به طور مساوي بيت المال را تقسيم مي نموده تعبيري اشتباه است، زيرا اموالي که وارد بيت المال مي شد دو بخش بود، برخي مربوط به اراضي خراجيه بوده که به طور مساوي تقسيم مي‌شد، بخش ديگري از قبيل زکات، خمس و انفال بوده است که طبق صريح قرآن مصارف معين دارد و در غير آن مصرف نمي شده است و باتوجه به اينکه امروزه اموال خراجيه وجود ندارد مسئله مساوات مطرح نيست.

بنابراين برادران و خواهران عزيز که از يارانه بي نياز هستند اقدام به گرفتن يارانه نکنند و زندگي خود را با اموال مشکوک آلوده نسازند، ان شاءالله خداوند برکاتش را از محل ديگر نصيب آنها خواهد نمود و اضافه بر اين ،‌انصراف آنها کمکي است به اقشار نيازمند و برکات کمک به آنها را نيز شامل خواهد شد.

انشاءالله دولت محترم به عهد خود وفا مي کند و بخش مهمي از آن را صرف هزينه درماني و بهداشتي براي عموم مردم کشور خواهد کرد.
هميشه موفق باشيد

آيت‌الله علوي گرگاني: متمکنان نبايد يارانه بگيرند

آيت‌الله العظمي علوي گرگاني در پاسخ جمعي از مقلدان و متدينان در خصوص اخذ يارانه، نظر خود را اعلام کردند که متن آن بدين شرح است:

بسمه تعالي
از آنجا که يارانه جهت کمک به بخش ها و خانواده‌هاي نيازمند است لذا کساني که عرفاً داراي تمکن مالي بوده و دريافت نکردن يارانه تاثيري در زندگي آنها ندارد، نبايد يارانه دريافت کنند و متقابلاً، دولت محترم نيز موظف است اين وجوه را صرف رفاه حال عمومي ملت کند.

آيت‌الله نوري همداني: کساني‌که احتياج ندارند نبايد يارانه بگيرند

آيت‌الله العظمي حسين نوري همداني در پاسخ به سئوال تعدادي از مقلدان مبني بر اينکه آيا دريافت يارانه نقدي براي کساني که داراي تمکن مالي بوده و نيازمند به استفاده از مبلغ آن نيستند، جايز است يا خير، اظهار کردند: اين قبيل اموال که در اختيار دولت محترم قرار دارد بيت المال است و لازم است که مسئولان محترم حکومت اسلامي، بيت المال را در راه تامين احتياجات ملت مصروف نمايند.

ايشان ادامه دادند: منتها احتياجات بايد دسته بندي شود و اولويت بندي هايي بر اساس الاهم في الاهم مورد توجه کامل قرار بگيرد و تا توفيق خداوند مصروف شود و از اين راه خدمت رساني‌ها انجام بگيرد.

اين مرجع تقليد شيعيان در پايان پاسخ خود افزودند: بنابراين چون معيار و ملاک صرف بيت المال در راه تامين نيازمندي‌ها است لذا کساني که احتياج ندارند نبايد بگيرند.

انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس